To się jeszcze nie stało: kawiarnia na Bali zaczęła oferować zeppeliny, kugle i placki ziemniaczane

Rodacy, którzy odbyli dalekie podróże do krajów azjatyckich, czy Litwini, którzy tam osiedlili się, czasami wzdychają za paletą smaków lokalnych potraw i niezwykłymi dla naszego języka doznaniami. Ale prędzej czy później przychodzi dzień, w którym codzienne posiłki z ryżem przestają sprawiać przyjemność i coraz więcej oczu wypatruje w menu, które zawiera zachodnie potrawy. Od teraz zakochani w Bali Litwini będą mogli zachować tam smak placków ziemniaczanych czy zeppelinów.

Litwini rozproszeni po całym świecie jednoczą swoje społeczności, wprowadzają obcokrajowców do swojej kultury i jednocześnie wprowadzają nowe przyprawy do menu restauracji w egzotycznych krajach. Po 11 marca zorganizowana przez Litwinów na Bali. wakacje, restauracja na tej indonezyjskiej wyspie dodała do swojego menu dania kuchni litewskiej.

Brama Delfy „Verslas Plius” skontaktował się z pracownikami „Strawberry Resto”, aby zapytać, jakie dania kuchni litewskiej zrobiły wrażenie na Balijczykach i jakie będą ceny dań kuchni litewskiej na Bali.

Restauracja Ni Luh Sri Wahyuni ​​jest od ponad roku na ukochanej przez Litwinów wyspie. Jednak miejsce zdążyło już zasłynąć na wyspie nie ze względu na litewskie zeppeliny, ale dzięki truskawkowym potrawom. W Indonezji truskawki są uważane za egzotyczne, dość drogie jagody, a miejscowi często organizują wycieczki, aby zobaczyć, jak uprawia się truskawki.

Ta kawiarnia wyróżnia się tym, że we wszystkich daniach używa się truskawek. Pływają również w popularnym indonezyjskim daniu „soto ayam” (oświetlony rosół) i pojawiają się na pizzy.

Edwin Claye

„Praktykujący Twitter. Profesjonalny introwertyk. Hardkorowy znawca jedzenia. Miłośnik sieci.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *