Po zainwestowaniu 3 milionów euro „Vilniaus pergal” rozpoczyna produkcję krakersów „Gaidelis” w Iauliai

Zdjęcie firmowe

Saldumyn Gamybos AB zainwestował ponad 3 miliony w fabrykę Vilnius Pergal iauli. Eur linia produkcyjna do produkcji krakersów Gaidelis. Według Rolanda Janerisa, dyrektora generalnego Mons, gatunek, który pozwala na prasowanie drutu z mikronową precyzją, jest jednym z pierwszych w krajach bałtyckich. A zmianom sprzyja zarówno odżywianie, jak i zmiany klimatyczne.

Szybkie tempo życia i ciągły pośpiech dyktują jego warunki, dlatego coraz więcej konsumentów wybiera przekąski zamiast tradycyjnego śniadania, obiadu czy kolacji. To naturalne, że jako jeden z największych producentów słodyczy w krajach bałtyckich trzeba reagować – cytuje w raporcie R. Janeris.

Menedżer podkreśla, że ​​dla niego osobiście ważne będą dwie rzeczy: po pierwsze, mimo że linia produkcyjna jest w pełni zautomatyzowana jak na współczesne standardy, liczba pracowników nie zmniejszyła się, a na początek lata planowane jest zatrudnienie 15 dodatkowych pracowników. . Po drugie, modernizacja zakładu pozwala na wykorzystanie energii odnawialnej, dlatego na terenie zakładu przygotowano energię słoneczną.

Działając na rynku od ponad dekady, stale monitorujemy i analizujemy zmieniające się potrzeby naszych klientów.Produkty, które cieszyły się niesłabnącą popularnością przez kilka lat, teraz mogą leżeć na półkach sklepowych lub w magazynie. A to nie tylko zmienia siłę nabywczą czy nawyki żywieniowe, ale także zmiany klimatu. Dłuższe lata powodują wahania w sprzedaży czekolady, dlatego musimy dywersyfikować nasze produkty, aby wprowadzać produkty, na które jest popyt przez cały rok i na różnych rynkach – podkreśla kierownik.

W ciągu roku wprowadzono linię produktów mąki śniadaniowej Gaidelis z różnymi przydatnymi dodatkami dla organizmu z siedmioma zbożami, witaminami z grupy B, kwasem foliowym, magnezem, żelem i innymi dodatkami. Teraz krakersy Gaidelis.

Linia krakersów. Zdjęcie firmowe

Naszym zdaniem jest to bardzo ciekawa kategoria, ponieważ możliwości jej wykorzystania są nieograniczone, od dodatkowej szybkiej przekąski w porze lunchu, po szalony zamiennik na wieczór, krakersy z różnymi daniami czy z różnymi dodatkami, o możliwościach otwarcia wspomina dyrektor wileńskiego Pergala.

Według R. Janerisa od 2019 r., kiedy Vilnius Pegal rozpoczął prace remontowe zakupionego od Naujosjis rta zakładu, produkcja co roku niemal się podwaja, a nowa linia produktów pozwoli firmie osiągnąć dwa nowe cele. Po pierwsze, zwiększenie sprzedaży produktów mącznych pod marką Gaidelis na Litwie, po drugie, wykorzystanie powstającego potencjału sprzedażowego nie tylko na Łotwie, w Estonii, Polsce i Bułgarii, gdzie obecnie sprzedawane są inne produkty Vilnius Pergals, ale także w Stanach Zjednoczonych i Europy Zachodniej, gdzie kategoria krakersów jest niezwykle popularna.

Wybierz firmy i tematy, które Cię interesują, a my poinformujemy Cię w osobistym biuletynie, gdy tylko zostaną wymienione w Business, Sodra, Registry Center itp. w altówkach.