Marijus Braška (fot. P. Židonis)
W Poniewieżu, przy ulicy Kranto, latem ubiegłego roku swoje podwoje otworzyło nowe miejsce – gastrobar „Riverside”. Jeden z jej założycieli, Marijus Braška z Poniewieża, mówi, że nie ma romantycznej historii fundacji, tylko okoliczności, które bardzo sprzyjały powstaniu baru. 15-latek z Poniewieża opowiedział mi, jak założenie gastrobaru uszczupliło jego portfel i podzielił się wskazówkami dla przedsiębiorców, którzy chcą założyć lokal gastronomiczny.
Powiązane artykuły Podczas podróży na Ukrainę Elżbieta zakochała się w słonecznikach: trzeci rok z rzędu na jej posesji rozpościerały się żółte pola.
Subskrybując wspierasz niezależnych autorów i dziennikarzy. Silne i wolne media to filar demokracji i wartość, którą trzeba pielęgnować.
Zapraszamy do przyłączenia się do społeczności subskrybentów Delfi.
Zaloguj sie
Najbardziej popularne Aktualności
„Myśliciel. Miłośnik piwa. Miłośnik telewizji. Zombie geek. Żywności ninja. Nieprzejednany gracz. Analityk.”